Over de optocht

Over de optocht

Awesome Image
Over de halfvasten optocht

Het "hoe" en "waarom" van de eerste
Halfvasten optocht van Lingewaard
Het idee voor een halfvasten optocht is ontstaan tijdens de eerste vergadering van de jubileumcommissie van carnavalsvereniging De Narrenpoel in Angeren. Om het 55 jarige jubileum op een bijzondere manier af te sluiten kunnen we als klein maar enthousiast dorpje toch best wel een heuse halfvastenoptocht organiseren?

Maar wat is nou eigenlijk zo'n halfvasten optocht?

Met halfvasten vieren we eigenlijk de vierde zondag in onze christelijke "Vastentijd" die 46 dagen duurt. Dat wil zeggen: veertig dagen vasten, de zes zondagen niet. Een moment van ‘bezinning’ tot het Paasfeest. Dat kon op allerlei manieren worden ingevuld: geen snoep, geen vlees, geen drank. Je kon het zo gek maken als jouw kerk dat wilde...

Drie weken later is het Pasen. De Kerk viert met Halfvasten dat Pasen naderbij komt: het is een blijde zondag en daarom pronken wij Zondag 10 maart nog 1x met alle bestaande en nieuw gebouwde wagens, loopgroepen en meelopers in een lange stoet door Angeren. Een soort carnavalsoptocht 2.0 dus!

Nog meer reden voor een feestje nodig?

Aanmelden?

Hoe meer hoe beter!

Wil je samen op alleen mee-lopen? Wil je de hele groep inschrijven? Wil je vereniging van zich laten horen? Heeft je bouwgroep de wagen al bijna af? Meldt je dan op tijd aan en verzeker je van een plekje in de optocht.
Aanmelden voor deelname aan de optocht is nog mogelijk via halfvasten@narrenpoel.nl. Wij hopen op een mooie opkomst en een paar hele gezellige dagen die misschien wel voor herhaling vatbaar zijn...
Aanmelden via halfvasten@narrenpoel.nl of klik in het menu op inschrijven.
Tickets kopen Tickets kopen voor de feest-zaterdag-avond kan nog!
Awesome Image
PARTY

Locatie van de feesttent

ADRES Kermisterrein
in de Zahnstraat
in Angeren
Datum Zaterdag 9 & Zondag 10 maart
E-MAIL halvasten@narrenpoel.nl